Za poboljšanje uslova boravka u osnovnim školama 47.000 KM

Općina Centar već dugi niz godina izdvaja znatna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova boravka djece i nastavnog osoblja u osnovnim školama koje se nalaze na njenom području.
Za poboljšanje uslova boravka u osnovnim školama 47.000 KM

U ovogodišnjem općinskom budžetu obezbijeđen je iznos od 47.000 KM, koji je za pomenutu svrhu raspoređen na sljedeći način: Osnovnoj školi ''Hasan Kikić'' dodijeljeno je 10.000 KM za zamjenu dotrajale vanjske stolarije na školskoj zgradi; školi ''Safvet-beg Bašagić'' 8.000 KM za nabavku stolica za učionice i opreme za kabinet informatike; isti iznos izdvojen je i Osnovnoj školi ''Vladislav Skarić'' za sanaciju dijela ravnog krova i završetak radova na adaptaciji sanitarnih prostorija.

 

Tri osnovne škole sa Centra su dobile po 7.000 KM: Osnovna škola ''Isak Samokovlija'' za nabavku neophodne opreme u kabinetima, OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' za sanaciju kotlovnice za grijanje, a Osnovna škola ''Silvije Strahimir Kranjčević'' će pomenuti iznos iskoristiti za zamjenu vanjskih prozora na objektu škole.

 

Prilikom utvrđivanja visine doniranih iznosa školama imao se u vidu ukupan broj učenika, ranije općinske donacije, hitnost u rješavanju problema i drugo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti