Polaznici vrtića ''Slavuj'' obilježili Evropski dan parkova

Polaznici vrtića ''Slavuj'' su u prostorijama Mjesne zajednice ''Džidžikovac-Koševo I'' (Hasana Kikića 8) 20. maja 2015. godine izveli priredbu povodom Evropskog dana parkova, koji se obilježava 24. maja. Dvije grupe mališana, uzrasta pet i šest godina, predvodile su odgajateljice Edina Gafić, Nermina Fočak i Ljilja Bilkić.
Polaznici vrtića ''Slavuj'' obilježili Evropski dan parkova

-Rado smo se odazvale na poziv Mjesne zajednice da učestvujemo u programu, jer imamo odličnu saradnju sa Općinom Centar koja nas godinama pomaže. Za nastup djeca su odabrala repertoar koji im se najviše sviđa. Ova generacija polaznika je posebno darovita, što nama odgajateljicama daje podsticaj da sa njima još više radimo, posebno na individualnom usavršavanju svakog djeteta– izjavile su Edina i Nermina.

 

Otvarajući ovu mini manifestaciju, predsjednica Savjeta MZ ''Džidžikovac-Koševo I'' Nevenka Škavo je kazala da joj je drago što su ugostili polaznike vrtića ''Slavuj'' koji važi za jednu od boljih predškolskih ustanova u Kantonu Sarajevo. -Svi polaznici starije grupe su prošli na testiranju za upis u prvi razred, što je rezultat truda osoblja vrtića na edukaciji djece– kazala je Škavo.

 

Osim roditelja i predstavnika Mjesne zajednice i Komisije za kulturu priredbi su prisustvovali i vijećnica Općinskog vijeća Centar Zora Ostojić i predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima Samir Fazlić.

 

Ovaj projekt je finansijski podržala Komisija Općinskog vijeća za mjesne koja je odobrila 300 KM za slatke paketiće za učesnike priredbe.

 

Evropski dan parkova proglasila je Federacija nacionalnih parkova Evrope (EUROPARC Federation) s ciljem da skrene pažnju javnosti na značaj zelenih površina. Ovaj datum je odabran kao sjećanje na 24. maj 1909. godine kada je devet nacionalnih parkova u Švedskoj proglašeno prvim evropskim nacionalnim parkovima.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti