Predsjedavajući Nedžad Ajnadžić obišao sajmove privrede

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar doc. dr. Nedžad Ajnadžić obišao je sa saradnicima 15. maja 2015. godine ''Zetru'' i ''Skenderiju'' gdje je u toku održavanje dva privredna sajma. Ova posjeta je upriličena u skladu sa politikom razvoja Općine Centar sa posebnim akcentom na razvoj male privrede i poduzetništva na području središnje gradske općine.
Predsjedavajući Nedžad Ajnadžić obišao sajmove privrede

U Kulturno-sportskom centru ''Skenderija'' u toku su ''Dani turizma'' – 38. međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turističke berze, gdje se istovremeno održava i 3. međunarodni sajam kafe, a koji će biti otvoreni za posjetitelje do 16. maja. Delegacija Općine Centar je zajedno sa direktorom KJP ''Centar Skenderija'' Hajrizom Bećirovićem obišla međunarodni sajam turizma gdje su se najviše zadržali na štandovima domaćih izlagača. 

 

-Uspjeli smo okupiti oko 70 izlagača iz deset zemalja regije i Evrope i zadovoljni smo posjetom i interesovanjem privrednika i građana. Ovako specijalizirani i obimni sajmovi pružaju mogućnost za uspostavljanje dobrih ekonomskih odnosa i saradnje sa razvijenim evropskim zemljama- kazao je direktor Bećirović.

 

Tokom dana Ajnadžić je obišao i sajam turskih proizvoda koji se održava od 14. do 17. maja u Olimpijskoj dvorani ''Huan Antonio Samaranch'' i gdje je predstavljeno oko 60 turskih kompanija i ustanova različitih sektora.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti