Podrška međunarodnoj konferenciji o Srebrenici

U organizaciji Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka održana je 12. i 13. maja 2015. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci međunarodna naučna konferencija pod nazivom ''Genocid u Srebrenici: Ka trajnom sjećanju''.
Podrška međunarodnoj konferenciji o Srebrenici

 

Održavanje ovog skupa finansijski je podržala i Općina Centar koja je za tu namjenu iz budžeta izdvojila 5.000 KM. Tim povodom je predsjednica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka Dževada Šuško potpisala u Općini Centar protokol o realizaciji navedenog budžetskog granta, dok je u ime Općine Centar ovaj dokument potpisao Dževad Bećirević.

 

-Imajući u vidu da se ove godine obilježava 20. godišnjica od genocida u Srebrenici, Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka, koji je naučno-istraživačka ustanova Islamske zajednice u BiH, organizirao je međunarodnu konferenciju na kojoj su učestvovali eminentni stručnjaci iz BiH, zemalja regiona i Evrope koji izučavaju genocid kao naučnu oblast. Na ovom skupu izlagalo je 27 naučnika koji se bave temom genocida u svijetu, i to iz različitih perspektiva: sociološke, pravne, političke i historijske, a uvodničari su bili sir Geoffrey Nice, dr. Azmi Waqar i Amor Mašović– kazala je Šuško prilikom potpisivanja protokola.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti