Predavanje za učenike škole ''Safvet-beg Bašagić'' o nasilju u porodici

U prostorijama Mjesne zajednice ''Trg oslobođenja-Centar'' (Mis Irbina 18) 7. maja 2015. godine održano je za učenike osmih razreda Osnovne škole ''Safvet-beg Bašagić'' predavanje o temi ''Nasilje u porodici i adolescentnim vezama''.
Predavanje za učenike škole ''Safvet-beg Bašagić'' o nasilju u porodici

 

Predavanje je održala Nataša Mujkanović iz Fondacije lokalne demokratije, nevladine organizacije koja ima bogato iskustvo iz ove oblasti i koja godinama podržava projekte pomoći žrtvama nasilja u porodici koje su smještene u Sigurnoj kući.

 

Predavanje za osnovce o toj značajnoj društvenoj temi održano je na inicijativu sekretara Mjesne zajednice ''Trg oslobođenja-Centar'' Dženane Škamo i predsjednika Savjeta MZ Dževada Jusića.

 

–Nakon što smo osmislili ovu ideju kontaktirali smo pomenutu nevladinu organizaciju koja je pristala da bez naknade održi predavanje za 38 učenika dva odjeljenja osmih razreda. Po završetku predavanja učenicima je prikazan dokumentarni film pod nazivom ''Nasilje u doba adolescencije'' a zatim je održana radionica tokom koje su učenici pokazali veliki interes za temu ''Nasilje u porodici i adolescentnim vezama''– naglasila je Dženana Škamo i najavila da je u MZ ''Trg oslobođenja-Centar'' u pripremi novi projekt namijenjen mladima.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti