Općini Centar potvrđeni certifikati ISO standarda

Stručni tim ovlaštene certifikacijske kuće SIQ (Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo) izvršio je u Općini Centar Sarajevo 11. i 12. maja 2015. godine obnoviteljsku provjeru funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 (QMS-Quality management system) i redovnu provjeru funkcionisanja standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2004 (sistem okolinskog upravljanja EMS – Environmental Management System).
Općini Centar potvrđeni certifikati ISO standarda

Na završnom sastanku, koji je održan 12. maja, vođa tima SIQ Zehra Orahovac je prezentirala rezultate dvodnevne provjere provedene u 13 općinskih službi.

 

–Prvenstveno želim pohvaliti veliko zalaganje općinskih uposlenika tokom obnove zapaljene zgrade Općine Centar čije prostorije su sada bolje prilagođene radu sa strankama kako bi korisnici dobili što bolju uslugu. Također želim pohvaliti uvedeni novi sistem na Info-pultu gdje se sada štampaju obrasci na zahtjev građana, čime se štedi papir i građani dobivaju ažurirane štampane informacije. Tokom ove provjere naš tim nije našao nijednu neusklađenost u radu općinskih službi, a ovom prilikom ćemo uputiti nekoliko preporuka za poboljšanja koje ćemo dostaviti u pismenom izvještaju SIQ-a najdalje za petnaest dana– kazala je Orahovac.

 

U timu Slovenskog instituta za kvalitet i mjeriteljstvo - SIQ koji je tokom ova dva dana obavio provjeru funkcionisanja ISO standarda u Općini Centar, bili su i Alisa Salković, Mithat Bećirspahić i Mitar Perušić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti