Općina Centar izdvojila 10.000 KM za pripreme mladih košarkaša

Rebalansom budžeta Općine Centar za 2015. godinu izdvojen je iznos od 10.000 KM za Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. Tim povodom je Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza 11. maja 2015. godine u prostorijama Općine Centar potpisao protokol o realizaciji navedenih sredstava koja su namijenjena za pripreme košarkaške Kadetske reprezentacije BiH za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za kadete do 16 godina koje će biti održano u Litvaniji ove godine.
Općina Centar izdvojila 10.000 KM za pripreme mladih košarkaša

 

Uz riječi zahvale načelniku Dževadu Bećireviću, koji je potpisao protokol u ime Općine Centar, i Općinskom vijeću na sveukupnoj dosadašnjoj finansijskoj podršci razvoju ovog sporta posebno kod mladih generacija, Mahmutović je kazao da je Kadetska reprezentacija BiH na prošlom evropskom prvenstvu bila rangirana na osmoj poziciji. –Ove godine na evropskom prvenstvu očekujemo po prvi put u historiji BiH osvajanje jedne od medalja, jer Kadetska reprezentacija BiH može parirati reprezentacijama iz Italije, Francuske, Španije... Naši mladi košarkaši čine okosnicu buduće reprezentacije BiH u košarci narednih deset do 15 godina. Za finansijska sredstva koje je izdvojila Općina Centar namjeravamo našim kadetima obezbijediti adekvatne uslove za treniranje kako bi što spremniji učestvovali na prvenstvu u Litvaniji– kazao je Mahmutović.

 

Osim na evropskom prvenstvu mlada košarkaška selekcija BiH će po prvi put učestvovati na Evropskom olimpijskom festivalu mladih od 26. do 31. jula 2015. godine u Tbilisiju (Gruzija).

 

Potpisivanju protokola u Općini Centar o donaciji navedenih sredstava prisustvovala je pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti