Obilježen Dan pobjede nad fašizmom i dan sjećanja na ubijenu djecu

U Velikom parku ispred Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. obilježen je 8. maja 2015. godine Dan pobjede nad fašizmom i dan sjećanja na ubijenu djecu.
Obilježen Dan pobjede nad fašizmom i dan sjećanja na ubijenu djecu

Manifestaciji pod nazivom "Djeci Sarajeva", koju je organiziralo Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. prisustvovali su predstavnici svih nivoa vlasti u BiH, članovi Udruženja te učenici iz nekoliko osnovnih škola sa područja Kantona Sarajevo.

 

Nakon što su mališani izveli pjesmu "Samo da rata ne bude", prisutnima se obratio predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece Fikret Grabovica sa porukom da, i pored toga što je u Sarajevu tokom posljednjeg rata ubijen veliki broj djece, nove generacije treba da odrastaju u zajedništvu, ljubavi i poštovanju prema svim nacijama. –Zlo koje se desilo našim mališanima nikada i nigdje se ne smije ponoviti– naglasio je Grabovica.

 

Na kraju manifestacije delegacije i građani su položili cvijeće i učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast za 1.600 mališana koji su ubijeni tokom opsade Sarajeva. U ime Općine Centar cvijeće su položili dopredsjedavajući Općinskog vijeća Slaven Kovačević, vijećnici Jasmin Gazija i Zora Ostojić te savjetnici Mustafa Resić i Adil Katica.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti