Poziv za upis u spisak omladinskih udruženja sa Centra

Služba Općine Centar za obrazovanje, kulturu i sport objavila je 5. januara 2015. godine na općinskoj web stranici: www.centar.ba (u rubrici ''Konkursi i oglasi'') javni poziv svim omladinskim udruženjima i neformalnim grupama sa područja općine Centar za upis u spisak omladinskih udruženja. Poziv ostaje otvoren do 3. februara 2015. godine.

Naime, prema odredbama federalnog Zakona o mladima, jedna od obaveza nadležne općinske službe jeste vođenje spiska omladinskih udruženja i neformalnih grupa čije su aktivnosti podržane od strane Općine Centar, s ciljem veće transparentnosti i poboljšanja saradnje, podrške i partnerstva. Pomenuta općinska služba je izradila Pravilnik o vođenju spiska omladinskih udruženja na području općine Centar, čija implementacija podrazumjeva izradu spiskova svih omladinskih udruženja sa Centra.

 

Prema Zakonu o mladima, omladinsko udruženje je udruženje čije članstvo i organe upravljanja čine dvije trećine mladih, čije su aktivnosti i statutarne djelatnosti većinom usmjerene na mlade, a koje se osniva, registruje, djeluje i prestaje postojati u skladu sa zakonom na osnovu kojeg je registrirano.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti