Ajnadžić i Kovačević održali sastanak sa predstavnicima poslovnih sadržaja sa Sirana

Nakon odluke Općinskog vijeća Centar o pokretanju prve javne rasprave oko izmjena i dopuna Urbanističkog projekta „Kvadrant Sirano-Lokalitet Sirano“ predsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Slaven Kovačević održali su sastanak sa zainteresiranim korisnicima poslovnih sadržaja na ovom lokalitetu.
Ajnadžić i Kovačević održali sastanak sa predstavnicima poslovnih sadržaja sa Sirana

Sastanak je održan na inicijativu građana i u okviru javne rasprave o navedenoj odluci. Predstavnici korisnika poslovnih sadržaja upoznati su sa time da je na zahtjev potencijalnog investitora otvorena procedura za izmjenu urbanističkog projekta što podrazumijeva više faza, a jedna od bitnijih je utvrđivanje stava građana i drugih zainteresiranih stranaka sa tog lokaliteta.

 

Predsjedavajući Ajnadžić uvjerio je prisutne da će stav zainteresovanih, koji će biti predmet zbora građana, predstavljati neizostavan dio u odlučivanju Općinskog vijeća u eventualnoj izmjeni urbanističkog projekta. Dodao je da su u Općinskom vijeću zainteresovani da riješe sva otvorena pitanja, te da svi zainteresovani u ovom slučaju svoje primjedbe i sugestije mogu iznijeti na javnoj raspravi koja je zakazana za 15. januar 2014. godine u velikoj sali Općine Centar. Kovačević je istakao kako se nijedan planski dokument, pa tako ni ovaj, ne može razmatrati bez utvrđenog stava građana i drugih zainteresovanih, te da će se tako i u ovom konkretnom slučaju postupati.

 

Posebno je naglašeno da samo ono rješenje, kojim će biti svi zadovoljni, treba biti proslijeđeno Općinskom vijeću na odlučivanje.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti