Tradicionalni prijem u Općini Centar povodom pravoslavnog Božića

U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog blagdana Božića, u Općini Centar je u utorak 6. januara 2015. godine, upriličen prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.
Tradicionalni prijem u Općini Centar povodom pravoslavnog Božića

 

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć i kalendar Općine Centar za 2015. godinu.Nedžad Ajnadžić, predsjedavajući Općinskog Vijeća Centar je ovom prilikom uz čestitke za predstojeći pravoslavni Božić kazao da se na ovaj način želi pokazati da porodice najboljih boraca nisu zaboravljene.-Ovo je prilika da se družimo i razgovaramo. Svake godine sve važne praznike obilježimo druženjem i podjelom skromne novčane pomoći. Izdvajamo onoliko koliko možemo i u skladu sa našim mogućnostima, a naravno da bi željeli da su iznosi i veći - istakao je Ajnadžić.

Čestitkama se pridružila i Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave, koja je u ime načelnika Dževada Bećirevića izrazila zadovoljstvo što su se porodice odazvale u velikom broju. -Zadovoljstvo nam je što možemo da vam čestitamo Božić. Ovo je lijepa prilika u kojoj imamo priliku da se družimo i razgovaramo - naglasila je Beba.

 

Na prijedlog Udruženja porodica šehida i poginulih porodica općine Centar, simbolične novčane iznose primili su: Nedeljka Kaljanac, Ljubica Babić, Milan Bajić, Branislava Glišić, Olga Dogrina-Ferhatović, Denis Nikolić, Divna Milović, Lidija Milošević-Stojanović,Ana Miljanović i Dario Radosavljević.

Prijemu su također prisustvovali Hamza Đulaga,  pomoćnik načelnika za boračka pitanja, Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije i Adil Katica, savjetnik predsjedavajućeg Nedžada Ajnadžića.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti