Predsjedavajući Ajnadžić ugostio predstavnike JU Djeca Sarajeva

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić ugostio je 5. januara 2015. godine direktoricu JU Djeca Sarajeva Mirjanu Jovanović-Halilović i rukovoditeljicu službe općih i pravnih poslova ove ustanove Aidu Stambolić-Grošo.
Predsjedavajući Ajnadžić ugostio predstavnike JU Djeca Sarajeva

Povod sastanka kojem su prisustvovali i Damir Konjičanin, pomoćnik načelnika za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Centar, te Emira Macanović, savjetnica za imovinsko-pravne poslove bio je pokretanje aktivnosti oko privođenja objekta vrtića „Razigrani dani“ krajnjoj namjeni. Na sastanku je istaknuto da najveću prepreku otvaranju ovog vrtića predstavljaju neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

 

Kako je kazao predsjedavajući Ajnadžić, Općinsko vijeće jednoglasno je u tome da se počnu rješavati problemi oko otvaranja vrtića „Razigrani dani“.

-Gdje god bude eventualnih problema Općinsko vijeće spremno je pomoći. Imovinsko-pravni odnosi se moraju početi rješavati. U interesu nam je da se objekat privede krajnjoj namjeni, odnosno da se u njemu počnu odgajati djeca. Mi ćemo pomoći pri opremanju i stavljanju u funkciju ovog vrtića. Već smo izdvojili novac, a namjeravamo to uraditi i u budućnosti - naglasio je Ajnadžić.

 

Direktorica Jovanović-Halilović podsjetila je da je Općina Centar već izdvojila 50.000 KM za ovu namjenu.

-Mi smo dobili novac, ali smo se suočili sa problemima da ne možemo utvrditi ko je ustvari vlasnik objekta. Zbog toga, novac koji nam je donirala Općina Centar za ove namjene, nismo mogli utrošiti. Predugo vremena je prošlo i naša želja i obaveza je da vrtić „Razigrani dani“ stavimo u funkciju. Ovaj sastanak bio je korak naprijed ka rješavanju problema - naglasila je Jovanović-Halilović.

 

Na sastanku je zaključeno da se što prije organizuje radni sastanak na kojem će pored predstavnika JU Djeca Sarajeva i Općine Centar prisustvovati i delegacija Pravobranilaštva Kantona Sarajevo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti