MZ „Džidžikovac–Koševo I“ obradovala mališane pred novogodišnje praznike

Zahvaljujući sekretaru Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ Ismeti Mameledžija i volonterki Almiri Čaušević, ali i svim ljudima dobre volje u ovoj Mjesnoj zajednici 25. decembra 2014. godine povodom božičnih i novogodišnjih praznika podijeljeno je 55 poklon-paketića.
MZ „Džidžikovac–Koševo I“ obradovala mališane pred novogodišnje praznike

-S obzirom da nismo imali spisak sve djece sa područja naše mjesne zajednice nastojali smo da evidentiramo što je moguće više mališana kako bi im uručili poklone i obradovali ih pred novogodišnje praznike. Posebno smo vodili računa o socijalnom statusu djece. Pri realizaciji ove akcije pomogla nam je Evanđeoska crkva, “Hoše komerc“, građani i prijatelji mjesne zajednice. Iskoristili smo i sredstva prikupljena na izložbi ''Slikanja na foliji''  koja je održana u našoj mjesnoj zajednici–kazala je Mameledžija.

 

Nakon što su podijeljeni paketići za mališane sa ovog mjesnog područja, Mameledžija i Čaušević posjetili su 26. decembra Dom za nezbrinutu djecu na Bjelavama gdje su obradovali 51 štićenika ove ustanove. Kako je naglasila Mameledžija, svi paketići su pripremani u skladu sa uzrastima djece, a u ovoj Mjesnoj zajednici potrudili su se da sadržaj poklona bude što raznovrsniji.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti