Općina Centar nagradila Omladinski košarkaški klub „SPARS 05“

U Općini Centar je 23. decembra 2014. godine predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić primio članove uprave Omladinskog košarkaškog kluba „SPARS 05“ i uručio im zaključak o dodjeli 5.000 KM iz budžeta Općine Centar za troškove putovanja juniorskog tima na kvalifikacioni turnir Eurolige, koji će biti odigran od 27. do 29. decembra 2014. godine u Rimu.
Općina Centar nagradila Omladinski košarkaški klub „SPARS 05“

Predsjedavajući Ajnadžić je naglasio da u Općini Centar cijene postignute rezultate ovog kluba u dosadašnjem radu sa omladinom. –Meni i načelniku Bećireviću je jako bitno da se putem sporta razvijaju plemenite vještine kod mladih. Sredstva koja doniramo su izdvojena iz budžetskih rezervi i svjesni smo da ne mogu pokriti sve troškove kluba. Nadamo se da je ovo dobra osnova za nastavak međusobne saradnje – kazao je Ajnadžić.

 

U ime kluba „SPARS 05“, na donaciji Općine Centar se zahvalio predsjednik kluba Nihad Selimović. –S obzirom na tešku situaciju u kakvoj se nalazi kako naše društvo tako i sport, ova sredstva su od velike pomoći za naš klub- kazao je Selimović.

 

Prijemu u Općini Centar su također prisustvovali Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport, Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije, Nermin Selimović, direktor kluba i Admir Sakoč, generalni sekretar.

 

Juniorski sastav kluba redovni je učesnik Eurolige i jedini je klub iz BiH kome je pripala čast da bude sudionik jednog ovakvog događaja u društvu evropskih košarkaških velikana. Pioniri, kadeti i juniori „SPARSA“ su prvaci BiH za sezonu 2013./2014. godinu.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti