Nedžad Ajnadžić obišao Poljoprivredno-veterinarsku i prehrambenu školu

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić je 24. decembra 2014. godine zajedno sa savjetnikom Jasminom Terovićem i vijećnikom Općinskog vijeća Centar Senadom Alićem posjetio Mješovitu srednju poljoprivredno-veterinarsku i prehrambenu školu na Drveniji (Hamdije Kreševljakovića 55), gdje su sa direktorom škole Suadom Alićem obišli školsku laboratoriju i nekoliko školskih odjeljenja.
Nedžad Ajnadžić obišao Poljoprivredno-veterinarsku i prehrambenu školu

-Nastavljajući dobru saradnju sa Općinom Centar koja je prošle godine donirala sredstva za nabavku neophodne opreme za našu školsku laboratoriju, pozvali smo predstavnike Općine sa kojima smo razgovarali o zajedničkim projektima u cilju stvaranja boljih uslova za realizaciju nastavnog programa kako bi naši učenici sa boljim znanjem i vještinama bili spremniji za tržište rada koje ih očekuje nakon školovanja- kazao je direktor Alić.

 

-Razgovarali smo i o mogućnostima da zajedno sa ovom školom i Poljoprivrednim fakultetom u Sarajevu stavimo u funkciju objekt Poljoprivredne zadruge ''Centar'' na Nahorevu koji je već neko vrijeme zatvoren. Kao resurs Općine Centar ova zadruga predstavlja osnov za realizaciju veoma dobrih projekata– naglasio je predsjedavajući Ajnadžić i dodao da je obilazak zadruge na Nahorevu planiran za početak naredne godine kako bi se ostvario uvid u stanje i kapacitet ovog objekta.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti