Prezentiran informacioni sistem za popis imovine Općine Centar

U Općini Centar je 17. decembra 2014. godine za pomoćnike načelnika i uposlenike Službe za privredu i finansije održana prezentacija novog informacionog sistema koji treba biti korišten za popis nepokretne općinske imovine.
Prezentiran informacioni sistem za popis imovine Općine Centar

 

Naime, Zakon o stvarnim pravima je obavezao, između ostalih, i Općinu Centar da napravi popis svoje nepokretne imovine. Stoga su informatičari Službe za informatiku i informisanje napravili aplikaciju u koju će se unositi podaci o nepokretnoj imovini Općine Centar.

 

Samir Širić, stručni saradnik za informatiku je prisutnima objasnio osnovne elemente nove aplikacije ''Popis općinske imovine'', način unošenja podataka i ostalo.

 

-S obzirom na obavezu koju nam je naložio zakon, odlučili smo se za vlastitu aplikaciju iz više razloga. Prvo, uštedjet ćemo nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka koliko bi nas koštala nabavka novog softvera. Također nećemo imati troškove održavanja ovog informacionog sistema u budućnosti, a svaka nova dopuna i izmjena aplikacije će biti urađena odmah. Bitno je i to što naša aplikacija ima zajedničkih elemenata sa programima koji se već koriste u Općini Centar, poput aplikacije ''Protokol'', što će službenicima olakšati korištenje softvera za popis općinske imovine– kazao je Širić.

 

Naredni koraci ka implementaciji novog informacionog sistema je odluka načelnika Dževada Bećirevića o uspostavi sistema za popis imovine u Općini Centar, te formiranje odjeljenja pri Službi za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina za obradu i unos podataka u aplikaciju.

 

Prezentaciji su također prisustvovali i Jasna Beba, sekretar općinskog organa uprave i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti