Premijera predstave za djecu ''Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi''

Pod pokroviteljstvom Općine Centar, na sceni Centra za kulturu Sarajevo (Jelića 1) u petak, 12. decembra 2014. godine održana je premijera pozorišne predstave za djecu ''Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi''.
Premijera predstave za djecu ''Princeza Zemlja, zemljožderi i vitezovi''

 

Učenici od prvog do petoga razreda osnovnih škola ''Isak Samokovlija'', ''Vladislav Skarić'' i ''Silvije Strahimir Kranjčević'' te štićenici Dječijeg doma Bjelave su pogledali ovo djelo napravljeno prema književnom predlošku čiju dramatizaciju je uradila Biljana Semiz-Krunić. U predstavi glume Alisa Čajić, Mia Čotić, Sanjin Arnautović i Emir Fejzić, koji je ujedno i režiser predstave.

-Predstava je rađena prema istoimenoj knjizi autorice Sanele Rađo, u kojoj se govori o ekologiji, reciklaži otpada i zaštiti princeze Zemlje, pravilnom odgoju djece kroz uspostavljanje prijateljstava sa biljkama i životinjama. Majka u knjizi želi djecu privoliti da kroz komunikaciju pokušaju razumjeti biljke, životinje i prirodu. U predstavu smo ugradili, u kratkoj firmi, najznačajnije elemente priče iz knjige, kako bi djeca osjetila šta je poruka ove priče i nadam se da im se predstava dopada- kazao je Fejzić.

 

 

Toga dana, prije premijerne izvedbe, djeca su u sali Centra za kulturu zajedno sa glumcima izradili kostime za predstavu, i to od plastičnih kesa, starog papira i drugih materijala koji se mogu reciklirati.

 

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je u okviru Operativnog plana kulturnih aktivnosti za 2014. godinu obezbijedila 3.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti