U završnoj fazi organizacija javnog dočeka Nove godine

U prostorijama Gradske uprave Sarajeva 11. i 12. decembra 2014. godine održani su sastanci izvršnog odbora za organizaciju javnog dočeka Nove 2015. godine.
U završnoj fazi organizacija javnog dočeka Nove godine

 U ime Općine Centar, koja tradicionalno sufinansira javni doček Nove godine, sastanku su prisustvovali savjetnici načelnika Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić. Ovaj put za doček Nove godine bit će utrošeno 76 hiljada maraka, a Općina Centar već je izdvojila i prebacila deset hiljada maraka sa kojima sufinansira ovaj projekt.

Kako je kazao Tarik Hadžiomerović, Općina Centar je jedina općina koja je ispunila obaveze prema organizatoru.

-Izvršni odbor je apelovao i na ostale učesnike da izmire svoje obaveze. Mi smo na sastanku dali neke prijedloge i sugestije u nastojanju da što više obogatimo program i zadovoljimo ukuse što većeg broja posjetitelja. Predstavnici Gradske uprave zahvalili su načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću što je podržao ovaj, ali i sve ostale projekte koje zajednički realizujemo, naglasio je Hadžiomerović.

Pregovori sa ponuđačima za organizaciju Centralnog i Dječijeg programa su u završnoj fazi, a novina u odnosu na ranije dočeke jeste da će Gradska uprava od ponuđača tražiti da se obogati program za djecu školskog uzrasta, te da se angažiraju mladi sarajevski i bh. pjevači i bendovi u cilju njihove promocije. Planirano je da se ovaj program realizuje od 18 do 22 sata, pred sami početak centralnog dijela javnog dočeka Nove godine na Trgu djece Sarajeva, ispred BBI-a centra. Gradska uprava će, također, predložiti ponuđačima da u najfrekvetnijim ulicama u gradu, od 12 sati 31. decembra, organiziraju kraće prigodne manifestacije, poput šarolikih i neobičnih uličnih perfomansa..., kako bi građanima i gostima grada ovogodišnji doček u bh. prijestolnici učinili nezaboravnim i jedinstvenim.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti