Za poboljšanje uslova boravka u osnovnim školama 50.000 KM

Općina Centar već dugi niz godina izdvaja znatna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova boravka djece i nastavnog osoblja u osnovnim školama koje se nalaze na njenom području.
Za poboljšanje uslova boravka u osnovnim školama 50.000 KM

 

U ovogodišnjem općinskom budžetu je izdvojen iznos od 50.000 KM, koji je za pomenutu svrhu raspoređen na sljedeći način: 12.000 KM Osnovnoj školi  ''Hasan Kaimija'' za popravku oštećenih staklenih prizmi na krovu škole; po 8.000 KM školama ''Safvet-beg Bašagić'' (za sanaciju sale za tjelesni odgoj), ''Vladislav Skarić'' (za sanitarne prostorije) i ''Nafija Sarajlić'' (za rekonstrukciju stepeništa na ulazu u školsko dvorište i asfaltiranje dijela dvorišta). Po 5.000 KM dodijeljeno je osnovnim školama ''Isak Samokovlija'' i ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'' za sanaciju toaleta. Iznos od 4.000 KM dobila je škola ''Hasan Kikić'' za zamjenu dijela dotrajale stolarije na objektu škole.

 

Prilikom utvrđivanja visine doniranih iznosa školama s ciljem da osnovci pohađaju nastavu i postižu što bolje rezultate u savremeno opremljenim i uređenim školskim objektima, imao se u vidu ukupan broj učenika, ranije općinske donacije, hitnost u rješavanju problema i drugo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti