Edukativni projekt za brže zapošljavanje mladih

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, Udruženje NYGEA (Network of Youth, Gender and Entrepreneurship Associations) realizira edukativni projekt pod nazivom ''Mogućnosti zapošljavanja za mlade iz općine Centar'' koji ima za cilj podizanje nivoa obrazovanja nezaposlenih osoba sa područja središnje sarajevske općine kako bi što brže dobili posao.

Prva radionica ''Poduzetništvo i inovacije I'' u sklopu ovog projekta održana je 8. decembra 2014. godine u prostorijama Gimnazije Obala (Obala Kulina bana 3) gdje su stručnjaci iz polja biznisa i preduzetništva prenosili mladim nezaposlenim osobama (koje se vode u evidenciji Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo)  znanje koje im može pomoći da lakše pokrenu vlastiti biznis ili nađu posao.

 

Druga radionica pod nazivom "Izrada poslovnog plana" održana je 9. decembra u prostorijama Udruženje NYGEA (Olovska 42), dok će treća radionica ''Poduzetništvo i Inovacije II'' biti održana u Gimnaziji Obala u srijedu, 10. decembra u popodnevnim satima. Posljednja, četvrta radionica u ovom ciklusu pod nazivom "Omladinsko budžetiranje kao šansa za poslovnu ideju" planirana je za petak, 12. decembra ove godine u prostorijama Udruženja. 

 

Općina Centar je u okviru podrške realizaciji projekata nevladinih organizacija iz svog budžeta za projekat ''Mogućnosti zapošljavanja za mlade iz općine Centar'' izdvojila 2.000 KM.  

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti