Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Centru

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktorica komunalnog preduzeća ''Vodovod i kanalizacija'' Hasija Busuladžić su sredinom novembra 2014. godine potpisali sporazum o realizaciji dva projekta koja će finansirati Općina Centar sa 650.000 KM.
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Centru

 

Riječ je o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Fadila Jahića Španca (Mjesna zajednica ''Pionirska dolina-Nahorevo'') i izgradnji nove vodovodne mreže u Ulici Grdonj kod broja 65 (MZ ''Hrastovi-Mrkovići'').

Prema projektu ''Vodovoda i kanalizacije'', za radove u Ulici Fadila Jahića Španca potrebno je izdvojiti oko 550.000 KM, gdje je osim rekonstrukcije postojeće vodovodne mreže također planirano postavljanje oko 1.000 metara novih odvodnih cijevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju. Tokom radova, koji će biti izvedeni u skladu sa postojećim normativima građevinske struke, posebna pažnja će biti posvećena sigurnosti prolaznika, radnika i okolnih objekata zbog blizine stambenih objekata i mnoštva podzemnih instalacija drugih komunalnih priključaka, kao i intenzivnog pješačkog saobraćaja u toj ulici.

 

Za projekt izgradnje dijela nove vodovodne mreže u Ulici Grdonj kod broja 65 Općina Centar će izdvojiti oko 100.000 KM. Ovdje je planirana ugradnja gotovo 300 metara novih vodovodnih cijevi na koje će biti priključeni okolni stambeni objekti.

 

Kako nalažu tehnički propisi, prije zvaničnog puštanja u funkciju nove vodovodne mreže na obje pomenute lokacije bit će izvršeno hidrauličko testiranje, ispiranje i dezinfekcija cjevovoda, nakon čega slijedi geodetsko snimanje novoizgrađene i postojeće mreže komunalne infrastrukture. Realizacija ova dva projekta će započeti nakon što kantonalno komunalno preduzeće ''Vodovod i kanalizacija'' prikupi potrebne saglasnosti i odobrenja za izvođenje radova.

 

Za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže na području centralne gradske općine u budžetu Općine Centar za 2014. godinu planiran je iznos od gotovo 750.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti