Održavanje stepeništa na području općine Centar

Na osnovu ugovora o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar u 2014. godini, kojeg su potpisali Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar kao investitor i Šefik Dorić, direktor građevinske firme ''Sela'' kao izvođač radova, ove sedmice su započeli radovi na sanaciji stepeništa, pješačke staze i rukohvatne ograde u Ulici Marcela Šnajdera 2-4.
Održavanje stepeništa na području općine Centar

Projektom je predviđeno uklanjanje postojećeg oštećenog betonskog stepeništa i izgradnja nove staze i stepeništa od armiranog betona. Također će biti ugrađeno 55 metara betonskih rigola za adekvatnu odvodnju površinskih voda te 60 metara novih betonskih ivičnjaka. Na novoizgrađenom stepeništu i pješačkoj stazi bit će postavljeno 160 kvadratnih metara kulir ploča.  Završetak radova najviše zavisi od vremenskih prilika.

 

Nakon realizacije ovog projekta slijedi nastavak radova u Ulici Marcela Šnajdera na sanaciji stepeništa kod brojeva 13, 15, 17, 19, te od 12 do 14, kao i postavljanje nove rukohvatne ograde duž prilaza i stepeništa u Ulici Čekaluša 31-33.

 

Od projekata koji su obuhvaćeni pomenutim ugovorom, čija je ukupna vrijednost  194.000 KM, okončana je sanacija stepeništa, pješačke staze i rukohvatne ograde u Jukićevoj ulici kod broja 7 i između brojeva 43-45 i sanacija stepeništa u Ulici Derebent 43. Osim toga, radnici građevinske firme ''Sela'' su napravili dodatnu kamenu oblogu na 60 kvadratnih metara postojećeg zida oko dječijeg parka kod raskrsnice ulica Dalmatinska i Mehmeda Spahe. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti