Ajnadžić i Kovačević ugostili predstavnike Košarkaškog kluba SPARS

Nakon što je Općinsko vijeće Centar podržalo inicijativu vijećnika Amela Mekića da rukovodstvo Općine upriliči prijem za predstavnike košarkaške ekipe SPARS i da se tom klubu, u skladu sa mogućnostima, dodijeli novčana nagrada, u Općini Centar su 2. decembra 2014. godine predsjedavajući Vijeća Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Slaven Kovačević ugostili predstavnike navedenog sportskog kolektiva.
Ajnadžić i Kovačević ugostili predstavnike Košarkaškog kluba SPARS

Delegacija Košarkaškog kluba SPARS, koju su činili predsjednik kluba Nihad Selimović, direktor Nermin Selimović i generalni sekretar Admir Sakoč, upoznala je predsjedavajućeg Ajnadžića i dopredsjedavajućeg Kovačevića sa historijatom kluba, kao i rezultatima koji su ostvareni u proteklom periodu.

 

-Zahvaljujemo se predstavnicima Općine Centar koji su inicirali i upriličili ovaj sastanak. Došli smo da se upoznamo, ali i da predstavimo naše rezultate koji su impozantni. Naše ekipe u ovoj godini nemaju nijednog poraza i to se odnosi na sve kategorije. Igrali smo sa najvećim timovima. Ove godine imamo jednu izvrsnu ekipu i cilj nam je da postanemo prvaci Evrope u kategoriji juniora. Nama bi podrška vlasti mnogo značila i to se ne odnosi prvenstveno na finansijsku pomoć. Svjesni smo koliko je teška ekonomska situacija, ne samo u BiH i smatramo da postoje i drugi načini kako da se pomogne. Mnogo bi nam značilo kada bi vlasti prepoznale i priznale naše rezultate- istakao je Nihad Selimović.

 

Predsjedavajući Ajnadžić je naglasio kako će Općina Centar u skladu sa njenim mogućnostima pomoći Košarkaškom klubu SPARS, te da ovaj sportski kolektiv uvijek ima u Općini Centar iskrenog i pouzdanog partnera. Dopredsjedavajući Kovačević je kazao da sve sportske kolektive koji ostvaruju zapažene rezultate treba svesrdno podržati.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti