Lutkarska predstava ''Odkamena priča'' za učenike osnovnih škola

Općina Centar je tokom 2014. godine finansirala realizaciju 29 projekta iz oblasti kulture, čiji su krajnji korisnici stanovnici centralne gradske općine. Među tim projektima je i organiziranje besplatnih pozorišnih predstava za djecu.
Lutkarska predstava ''Odkamena priča'' za učenike osnovnih škola

Služba za obrazovanja, kulturu i sport Općine Centar je u saradnji sa Sarajevskim ratnim teatrom (SARTR) i Studijom lutkarstva Sarajevo organizovala pet izvođenja lutkarske predstave ''Odkamena priča'' za osnovce. Za učenike od drugog do petog razreda osnovnih škola ''Alija Nametak'', ''Musa Ćazim Ćatić'', ''Silvije Strahimir Kranjčević'' i OŠ Katoličkog školskog centra, predstava je odigrana 12. i 13. novembra 2014. na sceni SARTR-a (prostorije CDA - Gabelina 16). Lutkarsku predstavu ''Odkamena priča'', koja upućuje na bolje razumijevanje naše historije te ukazuje na značaj i vrijednost naše baštine, gledali su u oktobru i učenici Osnovne škole ''Nafija Sarajlić''.

 

Režiju ove lutkarske predstave je uradila Dubravka Zrnčić-Kulenović, a tekst Ljubica Ostojić. Likovna rješenja i izradu lutaka potpisuju Danijela Madacky i Adisa Vatreš. Umjetnički saradnik za tehnologiju i animaciju lutaka je Muhamed Nametak, a za likovna rješenja, izradu scenografije i kostima i dizajn zaduženi su Adisa Vatreš i Naida Begović. Muziku za predstavu je uradio Nedim Zlatar, scenski pokret Branko Banković, a u predstavi igraju: Sonja Goronja (Vidarica, Vila i Narod), Adnan Kreso  (Momak, Gorčin i Narod) te Jasminka Požek-Božuta (Djevojka, Kosara, Vila, Zlatorog).

 

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 2.000 KM.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti