Izgrađen pristupni put i potporni zidovi u Donjim Velešićima

U okviru redovnog održavanja saobraćajnica na području općine Centar, tokom proteklog perioda u mjesnoj zajednici ''Donji Velešići'' okončana su dva komunalna projekta čiju realizaciju je finansirala Općina iz svog budžeta.
Izgrađen pristupni put i potporni zidovi u Donjim Velešićima

Jedan od realizovanih projekata je izgradnja pristupne saobraćajnice između ulica Muhameda efendije Pandže 34 i Hasana Bibera 57. Nakon što su na toj lokaciji mašinski uklonili zemlju i postavili novu tamponsku podlogu, radnici su ugradili betonske ivičnjake i izgradili bankinu od kamene sitneži, a zatim asfaltirali pristupni put čija je širina 2,5 metra. Radi stabiliziranja nove saobraćajnice izgrađena su i dva armirano-betonska zida dužina 15 i 13 metara i prosječne visine 1,70 metara. Za adekvatnu odvodnju podzemnih voda ugrađene su drenažne cijevi koje su potom spojene na gradsku odvodnu mrežu. Za ovaj projekt iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 14.000 KM.

 

Također je na području MZ ''Donji Velešići'' okončana izgradnja potpornog zida u Ulici Muhameda efendije Pandže kod broja 14. Stari potporni zid je bio u lošem stanju i zbog toga je postojala opasnost da ošteti saobraćajnicu na ovom dijelu općine Centar. Stoga je odlučeno da se prije zime izgradi novi armirano-betonski zid čija je dužina 16 metara. Za realizaciju ovog projekta iz općinskog budžeta izdvojeno je 8.500 KM.

 

Izvođač radova je građevinska firma ''Grakop'' iz Kiseljaka, glavne projekte je uradilo Javno preduzeće ''Zenica'', dok je za nadzor bila zadužena firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti