Školski pribor i torbe za studente iz šehidskih i porodica poginulih boraca

U prostorijama Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar (Džidžikovac 3) u ponedjeljak 24. novembra 2014. godine upriličena je podjela školskog pribora i torbi za 24 studenta, pripadnika navedene populacije.
Školski pribor i torbe za studente iz šehidskih i porodica poginulih boraca

 Podjeli školskog pribora i torbi u ime Općine Centar, koja je finansijski podržala ovaj projekat, prisustvovali su predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, te vijećnik i predsjednik Komisije za boračka pitanja Dževad Topić.

Kako je kazala Ramiza Šejto, predsjednica općinskog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, ovo je tradicionalna aktivnost udruženja koje na ovaj način pokušava pomoći školovanje djece šehida i poginulih boraca.

-Godinama realizujemo podjelu školskog pribora za učenike i studente iz šehidskih i porodica poginulih boraca. Danas su došla 24 studenta. Pri nabavci školskog pribora uvijek gledamo da kupimo najkvalitetnije stvari jer barem tim malim gestom djeci možemo vratiti osmjeh na lice. Ruksake dijelimo porodicama koje imaju više članova koji se školuju, a pribor dajemo svima. Imamo 500 djece kojima pomažemo dodjelom školskog pribora, a ruksake dobije njih stotinu, istakla je Šejto koja se zahvalila Općini Centar koja uvijek pomaže ovaj, ali i slične projekte udruženja.

Predsjedavajući Ajnadžić je naglasio da se mora mijenjati odnos prema porodicama onih koji su dali svoj život za Bosnu i Hercegovinu.

-Moramo promijeniti diskurs naspram onih koji su iznimno važni u stvaranju države, a to su oni koji su dali život za odbranu BiH. Želim vam indekse pune desetki i devetki, ali i da se tu ne zaustavite nego da nastavite sa postdiplomskim i doktorskim studijem. Sa srednjom školom klečite, sa fakultetom sjedite, sa magisterijem se oslanjate na jednu nogu, a kad doktorirate onda stojite na dvije. Želim vam da odaberete ono što je najbolje za vas, poručio je predsjedavajući Ajnadžić okupljenim studentima.

Dževad Topić je kazao kako je djeci koja su ostala bez roditelja u ratu jako teško, te da se njima treba pružiti sva moguća podrška.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti