U Centru za kulturu otvorena izložba dječijih likovnih radova

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u prostorijama JU Centar za kulturu Sarajevo (Jelića 1) 21. novembra 2014. godine otvorena je tradicionalna izložba 65 dječijih likovnih radova na temu „Moja porodica“ čiji su autori učenici osnovnih škola sa područja općine Centar te polaznici vrtića Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.
U Centru za kulturu otvorena izložba dječijih likovnih radova

 Senad Bostandžić, direktor Centra za kulturu, prilikom svečanog otvorenja izložbe pozdravio je prisutne i čestitao im na kvaliteti izloženih radova.

-Zaista je zadovoljstvo gledati ove vaše likovne radove na zadanu temu. Komisija koja je birala najbolje radove imala je zaista veoma težak zadatak. Zahvaljujemo se Općini Centar koja tradicionalno podržava ovaj projekat koji za krajnji cilj ima obilježavanje jednog od najznačajnijih datuma naše BiH, kazao je Bostandžić.

Među izloženim crtežima nalazi se i rad Lamije Šašivarević, učenice šestog razreda Osnovne škole „Alija Nametak“.

–Na mom likovnom radu se nalazimo mama, tata, sestra i ja tokom našeg zajedničkog odmora. S obzirom da roditelji mnogo rade, a sestra redovno ide na treninge, moja porodica nema dovoljno vremena koje bi provodili zajedno. Međutim, kada smo zajedno, dobro se zabavljamo i to je za mene nešto najljepše, istakla je Lamija.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do 29. novembra 2013. godine. Najboljih 13 radova koji su izloženi krasit će kalendar Općine Centar za 2015. godinu, a autori i njihovi nastavnici će dobiti prigodne novčane nagrade. Ovogodišnje radove ocjenjivali su: Andrea Mekić, historičarka umjetnosti, Mensur Porović, akademski slikar i Aleksandar Saša Bukvić, akademski vajar.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti