Obuka iz protivpožarne zaštite za uposlenike Općine Centar

U velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) za uposlenike ove institucije 14. i 18. novembra 2014. godine održana je obuka iz protivpožarne zaštite.
Obuka iz protivpožarne zaštite za uposlenike Općine Centar

 Predavanje je održao Naser Vlahovljak iz firme „Foton“, koja je specijalizovana za ovu oblast. Cilj edukacije, koja je u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu FBiH i Programa obuke zaposlenika u pravnim licima, državnim organima i drugim institucijama u oblasti zaštite od požara, je da se svi uposlenici Općine upoznaju koje mjere moraju poduzeti prilikom sprečavanja požara, njegovog otkrivanja te gašenja kako bi se smanjio rizik od neželjenih posljedica.

-U slučaju požara u prostoru ili objektu prvo je potrebno obavijestiti najbližu vatrogasnu jedinicu i radne kolege. Ukoliko su uposlenici u prilici da ugase požar pod uslovom da ne ugroze svoj život, onda mogu pristupiti njegovom gašenju. U suprotnom, moraju se evakuisati, kazao je Vlahovljak.

Predavanja za uposlenike obuhvatila su teme ''Preventivna zaštita od požara'' ''Sredstva za gašenje požara'' (protivpožarni aparati, cisterne, hidranti i drugo), a uz to predstavljeni su i praktični primjeri upotrebe aparata za gašenje požara.

Ukazano je na potrebu da se što veći broj uposlenika uključuje u ovakve seminare, te da se redovno i adekvatno kontroliše ispravnost aparata za početno gašenje požara, hidranata i ostalih sredstava zaštite od požara. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti