Učesnicima projekta saradnje Češke i BiH uručeni certifikati

Povodom završetka prve faze projekta ''Podrška odjeljenja za razvoj u gradskim općinama i Gradu Sarajevu'' i obuke koju su od 20. do 31. oktobra 2014. godine prošli državni službenici navedenih jedinica lokalne samouprave upriličena je 20. novembra 2014. godine u velikoj sali Gradskog vijeća Sarajeva dodjela certifikata učesnicima edukacije.
Učesnicima projekta saradnje Češke i BiH uručeni certifikati

Tom prilikom je uručena računarska oprema koju je učesnicima projekta donirala Češka. Navedeni projekt realizira se u okviru programa pomoći koju Češka Republika, putem Češke razvojne agencije, pruža zemljama u razvoju. Cilj projekta je osposobljavanje općinskih i gradskih kadrova za povlačenje sredstava iz evropskih i drugih fondova.

 

Uručenju certifikata i računarske opreme, u ime Općine Centar, prisustvovali su načelnik Dževad Bećirević, te savjetnici načelnika koji su prošli prvu fazu obuke Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

 

Načelnik Bećirević je kazao da je za lokalne zajednice jako korisno što će nam prijatelji iz Češke prenijeti svoja iskustva. -Drago nam je što će se nakon završenog projekta, odnosno obuke, uposlenici Općine Centar moći baviti projektima sa kojima ćemo aplicirati prema IPA i drugim fondovima- istakao je Bećirević.

 

Prema riječima Tarika Hadžiomerovića, po završetku obuke tim uposlenika Općine Centar bit će spreman za izradu projekata. -Projekte ćemo implementirati na području Centra, a sve u korist stanovnika naše općine- naglasio je Hadžiomerović.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti