Zbor građana u MZ ''Ciglane-Gorica''

Stanovnici Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'' 20. novembra 2014. godine na zboru građana održanom u prostorijama MZ (Trg Merhemića 14) uputili su prijedloge i sugestije na nacrte Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu. Zbor građana vodio je član Savjeta MZ Esad Dedović.
Zbor građana u MZ ''Ciglane-Gorica''

Građani su iznijeli sljedeće prijedloge: Rekonstrukcija i održavanje ulica i trgova:u Ulici Husrefa Redžića postaviti visoke ivičnjake za sprečavanje parkiranja vozila na trotoaru; sanirati polomljene betonske ploče u Alipašinoj ulici od broja 47 do 55 i Ulici Hakije Kulenovića. Saobraćajna signalizacija: postaviti ležećeg policajca u ulicama Hakije Kulenovića i Dajanli Ibrahim-bega, te Ulici Husrefa Redžića kod košarkaškog igrališta i igrališta za djecu. Javna rasvjeta: postaviti rasvjetu u ulicama Prusačka kod broja 21 i Odobašina 21; nastaviti zamjenu stare rasvjete na Trgu Merhemića. Niše za kontejnere: izgraditi niše za kontejnere u Ulici Husrefa Redžića i Ulici Gorica 27 kod ulaza u školu ''Hasan Kikić''. Uređenje javnih površina: urediti javnu površinu i izgraditi igralište za djecu u Ulici Antuna Hangija;  izgraditi plohe za šah na Merhemića trgu. Ostalo: urediti atomsko sklonište u Ulici Husrefa Redžića; nastaviti aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za izgradnju podzemne garaže; predvidjeti sredstva za čišćenje tunela u Ulici Hakije Kulenovića.

 

Zboru građana prisustvovali su dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević, te vijećnici Mustafa Mulić, Zora Ostojić, Ahmed Gerin, Varja Nikolić, Hamdija Hasanović, Amer Kapo, Suvad Kerla i Jasmin Gazija. Od predstavnika općinskih službi prisustvovali su Alma Sadović (pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove), Zakira Šero (pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport), Adinda Uzunović (pomoćnica načelnika za stambene poslove), Selma Smajkić (Služba za privredu i finansije), Mersiha Živojević (komunalna inspekcija), Ibrahim Burazerović (koordinator za mjesne zajednice) te Izet Kuhinja, sekretar MZ.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti