U MZ ''Breka-Koševo II'' održana javna rasprava o budžetu Općine za 2015.

U prostorijama Mjesne zajednice ''Breka-Koševo II'' (Juraja Najdharta 5) održana je 20. novembra 2014. godine javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu. Zbor građana vodio je predsjednik Savjeta MZ Mujo Mirvić.
U MZ ''Breka-Koševo II'' održana javna rasprava o budžetu Općine za 2015.

Građani su, između ostalog, predložili za općinski budžet u narednoj godini: Rekonstrukcija i održavanje ulica: sanacija trotoara oko zgrade u Ulici Asima Ferhatovića 1; asfaltiranje kraka Nahorevske ulice od broja 90-86; asfaltiranje i povezivanje ulica Osmana Krupalije i Midhata Karića Mitketa; postavljanje novog asfalta na dijelu Ulice Osmana Krupalije. Saobraćajna signalizacija: postavljanje ležećih policajaca u Ulici Asima Ferhatovića od broja 40 i Ulici Hasana Sušića. Javna rasvjeta: postavljanje javne rasvjete u ulicama Midhata Karića Mitketa i Patriotske lige 40; sanacija ulične rasvjete u Ulici Patriotske lige (od groblja Lav do DP Marketa). Vodovod i kanalizacija: sanacija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Juraja Najdharta broj 1; zamjena azbestnih cijevi i rješavanje problema otpadnih voda u Ulici Esada Karađozovića. Igrališta: sanacija igrališta u Ulici Himze Polovine 19. Stepeništa:rekonstrukcija stepeništa u Ulici Asima Ferhatovića 17; sanacija stepeništa u Ulici Patriotske lige 38. Odlaganje otpada: izgradnja niša za kontejnere u ulicama Ismeta Mujezinovića, Juraja Najdharta 9 i 11, Hasana Sušića 15 i 23 i Himze Polovine. Uređenje javnih površina: uređenje prostora ispred ulaza u prostorije Mjesne zajednice; sanacija i rekonstrukcija zelenih površina u Ulici Ismeta Mujezinovića; usvajanje plana sječe samoniklog drveća i potkresivanja planski zasađenog drveća na području Breke. Ostalo: izdavanje urbanističke dozvole za nadogradnju OŠ ''Nafija Sarajlić'' radi otvaranja produženog boravka; rješavanje imovinsko-pravnih problema koji se odnose na obnovu i otvaranje obdaništa ''Razigrani dani'' u Ulici Patriotske lige 46.

 

Zboru građana prisustvovali su vijećnici Ahmed Gerin, Velija Katica, Mustafa Mulić, Dževad Vrabac, Suvad Kerla i Amer Kapo. Od predstavnika općinskih službi zboru su prisustvovali Selma Smajkić (Služba za privredu i finansije), Envera Pandžić (Služba za obrazovanje, kulturu i sport), Đenita Bogunić-Kešelj (Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove), Mukerema Efendić (Služba za stambene poslove) i Merjem Rovčanin, sekretar MZ.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti