Prijedlozi građana MZ ''Hrastovi-Mrkovići'' za budžet Općine Centar 2015.

Stanovnici Mjesne zajednice ''Hrastovi-Mrkovići'' su 19. novembra 2014. godine na zboru građana održanom u prostorijama MZ (Panjina kula do broja 78) uputili prijedloge i sugestije na nacrte Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu. Zbor građana vodio je predsjednik Savjeta MZ Senad Imamović.
Prijedlozi građana MZ ''Hrastovi-Mrkovići'' za budžet Općine Centar 2015.

 

Nakon uvodnog objašnjenja oko budžeta koje je dala Zorka Zagorac iz Službe za privredu i finansije, građani su iznijeli sljedeće prijedloge: Saobraćajnice: asfaltirati ulice Gornja Breka i Husage Čišića te dijelove ulica Šefika Halimanovića, Breka 104-108, Panjina kula do broja 20, kao i lokalni put Lučica–Tovarište na Mrkovićima; izgraditi nove saobraćajnice između ulica Nedžada Mušića i Gornja Breka, između ulica Hamida Beširevića i Midhata Karića Mitketa u naselju Vrtovi sunca te saobraćajnicu koja će spajati naselje Grdonj sa Mrkovićima; uraditi rekonstrukciju dijela Ulice braće Kadić 22-36; izgraditi parking u Ulici Grdonj kod Centra za seizmologiju. Saobraćajna signalizacija: postaviti znak zabrane za promet teških kamiona i znak zabrane parkiranja u Ulici Panjina kula. Javna rasvjeta i elektro mreža: zamijeniti dotrajale drvene stubove za javnu rasvjetu u Ulici braće Kadić, postaviti javnu rasvjetu na saobraćajnici koja povezuje ulice Grdonj i Panjina kula kod broja 90; obnoviti postojeću trafostanicu koja je smještena na raskrsnici ulica Gornja Breka i Hamida Beširevića. Vodovod i kanalizacija: izvršiti rekonstrukciju kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Husage Čišića i Gornja Breka; izgraditi separatnu kanalizaciju u ulicama 105. brigade i Alberta Fortisa i za naselje u Donjim Mrkovićima; izgraditi dva dodatna rezervoara za vodu na području Sedrenika malog; riješiti problem odvodnje površinskih i podzemnih voda u Ulici Šefika Halimanovića. Stepeništa i rukohvati: izgraditi pješačku stazu od Ulice 105. brigade do spomen-obilježja ''Mala kula'' na Grdonju; postaviti zaštitnu ogradu u Ulici Šefika Halimanovića. Klizišta i potporni zidovi: sanirati klizišta u ulicama Grdonj do broja 89 i Panjina kula 152; izgraditi potporne zidove na adresama Braće Kadić 20, Panjina kula 23 i Breka 134; sanirati potporne zidove u ulicama Idriza Ahmetovića, Sedrenik mali 21, Kaukčijina 12 i 38, Alberta Fortisa 24. Dječija igrališta: izgraditi dječije igralište na ovom mjesnom području; postaviti mobilijar za dječije igralište u Ulici Hamida Beširevića preko puta 74. Odlaganje otpada: ukloniti divlju deponiju u Ulici Grdonj 89. Ostalo: obezbijediti besplatne termine u FIS-u ili na pomoćnim stadionima na Koševu za sportske aktivnosti djece sa područja ove mjesne zajednice; povećati grant za poticaje poljoprivrednicima; obezbijediti dodatno medicinsko osoblje u ambulanti porodične medicine.

Zboru građana prisustvovali su predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević te vijećnici: Mustafa Mulić, Hamdija Hasanović, Amer Kapo, Suvad Kerla i Jasmin Gazija.

Od predstavnika općinskih službi prisustvovali su: Nedžmija Muhamedbegović (Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove), Sanija Avdagić (Služba za obrazovanje, kulturu i sport), Meho Čalija (Služba za civilnu zaštitu) te Vildana Kujan, sekretar MZ.

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti