Otvoren obnovljeni dječiji park na Čobaniji

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor South European Investment Company Hospitality (SEIC) Enes Kazazić su, u prisustvu direktora KJKP ''Park'' Safeta Baltića te okupljenih građana otvorili 19. novembra 2014. godine rekonstruisani dječiji park kod raskrsnice ulica Čobanija, Hamdije Kreševljakovića i Skenderija. Rekonstrukciju parka finansirao je SEIC Hospitality koji u neposrednoj blizini gradi hotel ''Residence Inn by Marriott''.
Otvoren obnovljeni dječiji park na Čobaniji

U rekonstrukciju parka SEIC Hospitality uložio je oko 60 hiljada maraka.

 

-Na osnovu ugovora o korištenju javne površine sklopljenog sa Općinom Centar, ovaj park smo priveli krajnjoj namjeni. Potrudili smo se da bude u boljem stanju nego ranije. Stručnjaci su isprojektovali park i nismo štedjeli kada je u pitanju kvaliteta materijala i mobilijara i mislim da će djeca tu uživati u igri. Zahvaljujemo se načelniku Bećireviću i Općini koji su bili na raspolaganju kako bi priveli ovaj projekt kraju- rekao je Kazazić.

 

Načelnik Bećirević je istakao kako je obnovljeni park na Čobaniji jedan od najljepših u centru grada.

-Kada je firma SEIC počela izgradnju hotela morala je, da bi obezbijedila gradilište, zatvoriti ovaj park. Prema ugovoru koji smo s njima imali, morali su po završetku radova vratiti krajnju namjenu parku. Sretan sam što je park danas u ovakvom stanju i što je urađen prema svim evropskim standardima što se tiče bezbjednosti i svega ostalog. I na ovaj način se dokazalo da je naša saradnja sa firmom SEIC jako dobra i da se radi o ozbiljnim investitorima- naglasio je Bećirević.

 

Direktor Safet Baltić je kazao da će radnici preduzeća ''Park'' učiniti sve da ovaj prostor namijenjen za odmor i igru ostane ovakav i u budućnosti.

-Stanovnici ovog dijela Sarajeva sada imaju uređenu lokaciju na kojoj mogu izvesti svoju djecu i odmoriti se. Nadam se da će građani čuvati park i apelujem da ovakve površine sačuvamo od uništavanja- naglasio je Baltić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti