Zbor građana MZ ''Marijin dvor-Crni vrh''

Stanovnici Mjesne zajednice ''Marijin dvor-Crni vrh'' su na zboru građana održanom 17. novembra 2014. godine u prostorijama ove mjesne zajednice (Dolina 7) uputili svoje prijedloge i sugestije na nacrte Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu. Zbor građana vodio je predsjednik Savjeta MZ Zvonimir Bošnjak.
Zbor građana MZ ''Marijin dvor-Crni vrh''

 

Građani su, između ostalog, predložili za općinski budžet u narednoj godini: Saobraćaj: riješiti problem nedostatka mjesta za parkiranje na području cijele mjesne zajednice; regulisati saobraćaj na raskrsnici ulica Tešanjska i Kranjčevićeva postavljanjem semafora ili izgradnjom kružnog toka. Niše i kontejneri: izgraditi platoe i postaviti niše i kontejnere na području cijele mjesne zajednice gdje to do sada nije urađeno. Ostalo: umanjiti izdatke za naknade vijećnika za 40 hiljada KM, a sredstva preusmjeriti za usluge medija, štampanja i javnog informisanja; izdatke za rad komisija Općinskog vijeća umanjiti za 60 hiljada KM, a sredstva prebaciti na grant civilne žrtve rata; grant parlamentarnim grupama umanjiti za 200 hiljada KM, a sredstva preusmjeriti prema omladinskim organizacijama za mini projekte;  umanjiti naknade i plaće uposlenicima Općine za deset posto i ta sredstva preusmjeriti za poticaj razvoja i zapošljavanja; izdatke za materijal i usluge Općine Centar umanjiti za deset posto, a sredstva preusmjeriti na usluge stručnog usavršavanja.

 

Javnoj raspravi prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, vijećnici Suvad Kerla, Edin Šikalo, Senad Alić, Mustafa Mulić, Hamdija Hasanović, Novka Agić, Zora Ostojić, Igor Kamočaji i Varja Nikolić.

 

Od predstavnika općinskih stručnih službi zboru građana su prisustvovali: Fahrudin Kurtović (pomoćnik načelnika za privredu i finansije), Alma Sadović (pomoćnica načelnika za prostorno uređenje i komunalne poslove), Almin Tajić (Služba za civilnu zaštitu), Munevera Migić (urbanističko-građevinska inspekcija), Nihad Bakalović (Služba za stambene poslove), Enes Karović (Služba za obrazovanje, kulturu i sport) te Ljubica Polić, sekretar MZ.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti