Ajnadžić ugostio predsjednicu Udruženja ''Dajte nam šansu''

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić ugostio je 17. novembra 2014. godine u Općini Centar Ines Kavalec, predsjednicu Udruženja ''Dajte nam šansu''.
Ajnadžić ugostio predsjednicu Udruženja ''Dajte nam šansu''

 Pomenuto udruženje implementira projekt prvog Servisnog centra u BiH za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju.

Kako je kazala Kavalec, prvi Servisni centar za podršku porodicama djece s poteškoćama u razvoju nalazi se u naselju Alipašino Polje, a započeo je sa radom u maju ove godine. -Glavni partneri projekta su USAID i Općina Novi Grad. Servis centar je dostupan svima u Kantonu Sarajevo bez obzira na dob i svi imaju pravo koristiti usluge koje pružamo. Usluge, između ostalog, podrazumijevaju zbrinjavanje djece u servis centar maksimalno po četiri sata dnevno, s tim da nije riječ o klasičnom čuvanju djece već sa njima rade stručnjaci i 13 educiranih volontera- naglasila je Kavalec.

U okviru Servis centra je i mobilni tim koji pruža podršku porodicama čija su djeca iz zdravstvenih razloga vezana za kućni ambijent, odnosno postelju. -Cilj je da se ovo sve ne završi na projektu već da ovaj centar postane briga kantona i ostalih nivoa vlasti. Danas smo u posjeti Općini Centar kako bi pokušali ostvariti saradnju- kazala je predsjednica Udruženja ''Dajte nam šansu''.

Predsjedavajući Ajnadžić je naglasio da je riječ o izuzetnom projektu koji zaslužuje svaki vid podrške. -I na području općine Centar ima djece sa poteškoćama u razvoju, a roditelji imaju malo informacija o ovom centru. Društvena funkcija koju provodi Servisni centar za podršku porodicama djece sa poteškoćama u razvoju je jako odgovorna. Općina Centar će nastojati da u početku pruži podršku kod finansiranja projekta, a poslije toga bi trebalo da se svi aktivnije uključimo u jačanje ovog servisa od kojeg imamo iznimno veliku društvenu korist- rekao je Ajnadžić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti