Zbor građana u MZ ''Betanija-Šip''

U prostorijama Mjesne zajednice ''Betanija-Šip'' (Dejzina Bikića 6) 13. novembra 2014. godine održana je javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu.
Zbor građana u MZ ''Betanija-Šip''

 Zbor građana je vodio predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Irhad Čovrk. Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije Općine Centar upoznao je stanovnike ove mjesne zajednice o strukturi nacrta Budžeta Općine Centar.

Prisutni stanovnici iznijeli su sljedeće prijedloge za budžet: Vodovod i kanalizacija:u Ulici Betanija rekonstruisati vodovodnu mrežu; izgraditi novu vodovodnu mrežu na Kromolju; u Ulici Abdurahmana Muharemije riješiti pitanje vodosnabdijevanja; uraditi vodovodnu mrežu u tri čikme u Ulici Dejzina Bikića. Saobraćaj:redovno održavati prilazni put Ulici branilaca Šipa; riješiti pitanje raskrsnice Alipašina-Branilaca Šipa gdje se svakodnevno formiraju kilometarske kolone vozila (stanovnici Šipa predložili su izgradnju kružnog toka); postaviti ''ležeće policajce'' u Ulici branilaca Šipa, ali i na području cijele mjesne zajednice s obzirom da je u proteklom periodu u ovom naselju u saobraćajnim nesrećama povrijeđeno nekoliko pješaka. Održavanje javnih i zelenih površina: riješiti problem stvaranja jezera koje se nakon svake kiše formira između parka Betanija i naselja; očistiti i pokositi stazu uz Alipašinu ulicu koja sa Šipa vodi do parka Betanija; redovno održavati sve zelene površine u mjesnoj zajednici. Odlaganje otpada: u Ulici Betanija pronaći lokacije i na njima izgraditi podloge i niše za kontejnere; izgraditi niše i postaviti kontejnere u Ulici Abdurahmana Muharemije; ukloniti divlje deponije zbog kojih dolazi do pojave klizišta. Ostalo: otvoriti poslovnicu JP Pošta BiH; riješiti pitanje prevoza svih učenika sa Kromolja; u novoizgrađenom naselju u Ulici branilaca Šipa izgraditi platformu, odnosno lift za osobe koje se kreću u invalidskim kolicima.

Javnoj raspravi prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, vijećnici Suvad Kerla, Senad Alić, Mustafa Mulić i Hamdija Hasanović. Od predstavnika općinskih stručnih službi zboru građana su prisustvovali: Osmo Babić (pomoćnik načelnika za upravu za rad i socijalna pitanja), Almin Tajić (Služba za civilnu zaštitu), Nedžmija Muhamedbegović (Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove), Alma Krzović-Subotić (Služba za inspekcijske poslove), Elma Sultanić (Služba za obrazovanje, kulturu i sport), Emira Macanović (Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina) i sekretar MZ Ismet Stršević.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti