Javna rasprava u Mjesnoj zajednici ''Koševsko brdo''

Stanovnici Koševskog brda su u prostorijama mjesne zajednice (Braće Begić 11) 10. novembra 2014. godine, u okviru javne rasprave o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu, iznijeli svoje prijedloge projekata iz oblasti komunalne infrastrukture. Zbor građana vodio je Armin Korman, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice'' Koševsko brdo''.
Javna rasprava u Mjesnoj zajednici ''Koševsko brdo''

Fahrudin Kurtović, pomoćnik načelnika za privredu i finansije Općine Centar obrazložio je šta je sve planirano budžetom za narednu godinu, nakon čega su građani iznijeli sljedeće prijedloge:

 

Saobraćajnice:izgraditi trotoar od stadiona ''Asim Ferhatović Hase'' prema porodilištu Jezero; postaviti četiri sigurnosne kamere na raskrsnici ulica Antuna Hangija i Tešanjska, te u Ulici braće Begić; ugraditi nadstrešnice na autobuskim stajalištima; poboljšati rasvjetu u tunelu na Ciglanama; redovno čistiti ulice i trotoare, a posebno zimi; omogućiti stanovnicima siguran prelaza preko Alipašine ulice do Parka Jezero. Stepeništa i pješačke staze: izvršiti rekonstrukciju odnosno sanaciju stepeništa u ulicama Antuna Hangija od broja 8 do 12, Braće Begić 48, Muhameda Hadžijahića na brojevima 12, 13, 14 i 15 te u Jukićevoj ulici od broja 1 do broja 3 (gdje treba izgraditi prilaze zgradi) i od broja 120 do 136; izvršiti rekonstrukciju platoa u ulicama Muhameda Hadžijahića kod broja 65 i Braće Begić kod broja 42. Vodovod i kanalizacija: uraditi rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Jukićevoj ulici; riješiti problem izlijevanja fekalne kanalizacije iz zida u Alipašinoj ulici iz pravca Bara prema Ciglanama; očistiti odvode i šahtove zbog kojih se kišnica izlijeva na saobraćajnice; zamijeniti željezne šahtove betonskim; riješiti problem plavljenja atomskog skloništa u Ulici Antuna Hangija 37. Klizišta: pokrenuti aktivnosti oko sanacije klizišta u Ulici Muhameda Hadžijahića na brojevima 35, 37 i 39; ispitati teren i riješiti problem klizišta u Ulici Antuna Hangija 7. Javne površine i dječija igrališta: urediti zelene površine u Ulici Antuna Hangija iza broja 120 i na raskrsnici ulica Marija Mikulića i Braće Begić; započeti aktivnosti oko izgradnje sportske dvorane na Koševskom brdu; izgraditi dječija igrališta u Ulici Muhameda Hadžijahića; izgraditi plohe za šah, staze za boćanje sa klupama i staze za šetnju; postaviti koševe sa tablom u dvorištu OŠ ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak''. Javni objekti: započeti aktivnosti oko izgradnje obdaništa u Ulici Antuna Hangija. Odlaganje otpada: postaviti niše na svim lokacijama gdje se nalaze kontejneri.

 

Javnoj raspravi prisustvovali su dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević i vijećnici Suvad Kerla, Edin Šikalo, Zvonko Ivišić, Ahmed Gerin i Amer Kapo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti