Građani MZ ''Trg oslobođenja-Centar'' raspravljali o budžetu Općine Centar

U prostorijama Mjesne zajednice ''Trg oslobođenja-Centar'' (Mis Irbina 18) održana je 6. novembra 2014. godine javna rasprava o nacrtima Budžeta Općine Centar i Programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu. Zbor građana je vodio predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Dževad Jusić.
Građani MZ ''Trg oslobođenja-Centar'' raspravljali o budžetu Općine Centar

Nakon uvodnog izlaganja o osnovnom konceptu predloženog finansijskog dokumenta Općine Centar za 2015. godinu, građani su iznijeli slijedeće prijedloge: Rekonstrukcija i sanacija saobraćajnica: asfaltiranje prolaza i platoa u Ulici branilaca Sarajeva 19a-19b; asfaltiranje svih pasaža u užoj gradskoj jezgri sa postavljanjem nove javne rasvjete; sanacija trotoara Titove ulice na dijelu od spomen-obilježja ''Vječna vatra'' do raskrsnice sa Radićevom ulicom; postavljanje ''ležećih policajaca'' u Ulici branilaca Sarajeva na dijelu od Doma Armije RBiH do BBI centra, te kod Srednje medicinske škole Katoličkog školskog centra u Šenoinoj ulici broj 3. Vodovod i kanalizacija: čišćenja svih začepljenih odvoda za oborinske vode. Uređenje javnih površina i dječijih igrališta: uređenje parka Harem Kalin hadži Alijine džamije (Prešernov park) u Ulici branilaca Sarajeva. Sanacija fasada i krovova: Kaptol 2 i 14; Radićeva 4. Ostalo: otvoriti javni parking na platou kod Narodnog pozorišta; riješiti probleme nepropisnog parkiranja vozila kao i uzurpacije trotoara i zelenih javnih površina za potrebe kafića u Radićevoj ulici; obnoviti ''crvene ruže'' na ulicama ove mjesne zajednice gdje su poginuli naši sugrađani tokom posljednje agresije na BiH i Sarajevo; spriječiti vlasničke i napuštene pse da prljaju plato oko Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995.; otvoriti javne toalete na nekoliko lokacija; napraviti socijalnu kartu svih žitelja MZ ''Trg oslobođenja-Centar''; obezbijediti u budžetu sredstva za potrebe ''Udruženja policije općine Centar''; uvesti praksu da jedan dan u sedmici u prostorijama mjesne zajednice nadležni iz Općine Centar informišu građane o realizaciji projekata posebno iz oblasti komunalne infrastrukture.

 

Tokom razmatranja Nacrta programa rada Općinskog vijeća Centar za 2015. godinu građani su predložili da Vijeće razmatra teme o čuvanju i zaštiti okoliša, te o rješavanju problema saobraćaja u mirovanju i izgradnji javnih garaža.

 

Osim zainteresovanih građana i članova Savjeta ove mjesne zajednice javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici stručnih službi Općine Centar, predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević te vijećnici: Zora Ostojić, Varja Nikolić, Suvad Kerla, Hamdija Hasanović, Mustafa Mulić, kao i predsjednik Komisije Općinskog vijeća za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima Samir Fazlić.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti