Počele kreativne radionice slikarstva za žene

U prostorijama Mjesne zajednice ''Džidžikovac-Koševo I'' (Hasana Kikića 8) u subotu, 1. novembra 2014. godine održana je kreativna radionica ''Slikanje na foliji'', koja je namijenjena nezaposlenim ženama sa područja ove mjesne zajednice u općini Centar.
Počele kreativne radionice slikarstva za žene

Prema riječima voditeljice radionice Elvire Japalak, s obzirom na činjenicu da se projekt realizira tokom vikenda, odziv žena je bio dobar.

–Slikarskoj radionici u subotu je prisustvovalo 12 naših sugrađanki, a na narednoj radionici će ih biti i više. Tehniku slikanja na foliji sam i sama naučila tokom kursa koji se održavao u prostorijama Kulturnog centra u Hadžićima, tako da želim svoje znanje prenijeti i drugima– kazala je Japalak.

 

Sekretar MZ ''Džidžikovac-Koševo I'' Ismeta Mameledžija, koja je pokrenula inicijativu za realizaciju ovog projekta, kazala je da održavanje ovih kreativnih radionica ima za cilj da nezaposlenim ženama, osim druženja, pruži mogućnost za dodatnu zaradu od prodaje slika čime bi poboljšale njihovu finansijsku situaciju. –Na ideju o pokretanju ovog projekta sam došla kada sam dobila na poklon uramljenu sliku urađenu ovom tehnikom, za šta nije potrebna posebna slikarska vještina već malo više preciznosti. Planiramo održati radionice naredne četiri subote, u trajanju od po tri sata. Na kraju ćemo organizirati izložbu radova u prostorijama ove mjesne zajednice- kazala je Mameledžija.

 

Njenu ideju je podržao Savjet MZ ''Džidžikovac-Koševo I'', a Komisija Općinskog vijeća Centar za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima odobrila je iznos od 900 KM za nabavku neophodnog materijala za rad.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti