Asfaltiran dio lokalnog puta Čavljak-Dubravica

Asfaltiranje prvog dijela lokalnog puta, u dužini od 140 metara, koji povezuje naselja Čavljak i Dubravica (Mjesna zajednica ''Hrastovi-Mrkovići'') je okončano 27. oktobra 2014. godine. Za ovu fazu projekta Općina Centar je izdvojila 60.000 KM.
Asfaltiran dio lokalnog puta Čavljak-Dubravica

Prema projektu kojeg je uradilo Javno preduzeće ''Zenica'', u ovoj fazi je duž makadamske saobraćajnice prvo uklonjeno grmlje i drveće, a potom i postojeća podloga, umjesto koje je postavljena nova podloga i tampon. Za odvod oborinskih voda postavljeno je 75 metara drenažnih cijevi promjera 140 mm i izgrađen asfaltni rigol širine pola metra. Radi sprečavanja oštećenja novog asfalta, sa obje strane ceste su napravljene bankine širine pola metra, te je ugrađeno 138 metara betonskih ivičnjaka. Nakon toga je na saobraćajnici postavljeno gotovo 750 kvadratnih metara asfalta. Radove je izvodila građevinska firma ''Sarajevoputevi'', dok je za nadzor projekta angažovana firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo.

 

Javno preduzeće ''Zenica'' je također uradilo i glavni projekt asfaltiranja druge dionice puta Čavljak–Dubravica. Za ovu dionicu, dužine 305 metara, potrebno je izdvojiti sredstva u iznosu od 88.500 KM, što će biti planirano u budžetu Općine Centar za narednu godinu. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti