Poboljšana infrastruktura na stadionu Koševo

U sklopu projekta ''Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH'', čiji nosilac aplikacije prema Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i UEFA-i je Fudbalski klub Sarajevo, u proteklom periodu poboljšani su uslovi za gledaoce, novinare i fudbalere na Olimpijskom stadionu ''Asim Ferhatović Hase''.
Poboljšana infrastruktura na stadionu Koševo

Nakon realizacije projekta, poboljšano je nekoliko segmenata najvećeg bh. stadiona.
-Završeno je sve ono što je bilo potrebno kako bi Olimpijski stadion na Koševu  zadovoljio uslove za 3. kategoriju stadiona. Fokus radova bio je na mokrim čvorovima. Poboljšani su uslovi za predstavnike medija i uspostavljena je pokretna ambulanta. Nogometni savez BiH preuzeo je na sebe instaliranje sistema navodnjavanja travnatog terena. Pošto su u potpunosti zadovoljeni kriteriji za 3. kategoriju, odigravanje utakmica na Koševu koje zahtijevaju pomenutu kategoriju neće biti upitno- kazala je Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju Sarajevo koji upravlja stadionom.


U okviru pomenutog projekta numerisane su stolice i redovi na tribinama. -Označeni su ulazi na stadion i obilježeni evakuacijski putevi. Također, zamijenjen je određen kontingent sijalica na reflektorima, a postavljen je i sistem za navodnjavanje terena, što će dodatno poboljšati travnjak Koševa- istakao je Muhamed Alaim iz CSR-a.
Postavljanjem i ispravnim funkcionisanjem mokrih čvorova na Olimpijskom stadionu  stvoreni su bolji uslovi za navijače. Odnedavno su poboljšani i uslovi za mlađe kategorije bordo kluba. Prije nekoliko mjeseci Fudbalski klub Sarajevo uspješno je okončao radove na saniranju i renoviranju svlačionica za polaznike Akademije, Omladinskog pogona i Škole fudbala ''Asim Ferhatović Hase''.
-Raduje nas svako poboljšanje uslova, kako za navijače, tako i za igrače na stadionu Koševo. FK Sarajevo nosilac je aplikacije za projekt unapređenja infrastrukture na stadionima u Premijer ligi BiH, a on je realizovan uz podršku Općine Centar, UEFA-e i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH- naglasio je generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

 

Pored Fudbalskog kluba Sarajevo, još 21 klub iz naše države uzeo je učešće u projektu "Unapređenje infrastrukture na stadionima Premijer lige BiH".
-Projekat, čiji je inicijator Nogometni/Fudbalski Savez BiH omogućit će 21 klubu unapređenje infrastrukture na njihovim stadionima. Visina sredstava za unapređenje određuje se u zavisnosti od učešća klubova u Premijer ligi BiH u posljednje četiri godine. Što se tiče stadiona Koševo, ukupna vrijednost realizovanih poslova iznosi oko 300.000 KM, a sredstva kroz projekt realizuje klub, u saradnji sa lokalnom zajednicom- kazao je Nihad Hodžić iz NFSBiH.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti