Kreativne radionice slikarstva za žene

Savjet Mjesne zajednice ''Džidžikovac-Koševo I'' i sekretar MZ Ismeta Mameledžija organiziraju besplatne kreativne radionice ''Slikanje na foliji'' a namijenjene su nezaposlenim ženama sa područja ove mjesne zajednice u općini Centar.

Radionice će biti održavane subotama, a prva je planirana za 1. novembar 2014. godine u terminu od 11 do 14 sati u prostorijama MZ ''Džidžikovac-Koševo I'' (Hasana Kikića 8).

 

Cilj projekta je edukacija i podsticanje nezaposlenih građanki na kreativno stvaralaštvo, njihovo uključivanje i doprinos kulturno-umjetničkom životu zajednice, promocija umjetnosti kao jedinstvene anti-stres terapije, davanje prostora i prilike građankama da se upoznaju o jednostavnim i pristupačnim tehnikama slikarstva. Osim toga, ove kreativne radionice bi omogućile ženama i dodatnu zaradu od prodatih slika.

 

Projekt će biti realiziran kroz pet interaktivnih radionica, sa raznovrsnim kreativnim sadržajima. Radionice su osmišljene i koordinirane od strane iskusnog mentora. Sav potreban materijal polaznice će dobiti na radionici. Po završetku će biti održana zajednička izložba svih radova nastalih u toku održanih radionica.

 

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: mz.dzidzikovac@centar.ba, na broj telefona 033/667-475 ili u prostorijama mjesne zajednice svaki radni dan od 8 do 16 sati. Rok za prijavu je do kraja oktobra, a broj mjesta je ograničen.                                                                                                              

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti