Novi asfalt na pristupnom putu u Ulici braće Begić 21-37

Tokom proteklog perioda okončani su radovi na asfaltiranju prilaznog puta u Ulici braće Begić između brojeva 21 i 37 na Koševskom brdu. Radove u vrijednosti 50.350 KM finansirala je Općina Centar.
Novi asfalt na pristupnom putu u Ulici braće Begić 21-37

Nakon što su na pomenutoj lokaciji radnici građevinske firme ''Grakop'' iz Kiseljaka uklonili stari oštećeni asfalt, izvršili su nivelaciju postojećih šahtova i odvoda za oborinske vode i postavili novi slivnik za prikupljanje oborinskih voda. Po završetku tih radova postavili su novi asfalt na pristupnom putu (dužine 210 metara) te popravili i ofarbali oštećenu rukohvatnu ogradu duž ovog prilaza.  

 

Osim toga, tokom proteklog perioda urađena je sanacija i asfaltiranje trotoara u Ulici braće Begić od broja 48 do raskrsnice sa Ulicom Antuna Hangija. Za realizaciju ovog projekta uređenja dijela trotoara (dužine 110 i širine dva metra) Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila 14.000 KM.

 

Radovi su izvedeni na osnovu ugovora o izgradnji, rekonstrukciji i sanaciji ulica na području općine Centar kojeg su potpisali načelnik Dževad Bećirević i direktor firme ''Grakop'' Šukrija Melezović. Na osnovu ovog ugovora također su okončani radovi na asfaltiranju makadamske saobraćajnice – Ulice Svetozara Ćorovića (vrijednost projekta 205.800 KM) te izgradnju pristupne saobraćajnice i dva potporna zida između ulica Muhameda efendije Pandže 34 i Hasana Bibera 57 u Mjesnoj zajednici ''Donji Velešići'' (14.000 KM).

Za nadzor svih pomenutih projekata je bila zadužena firma ''Coning'' d.o.o. Sarajevo.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti