Okončana sanacija klizišta na Nahorevu

Na Nahorevu duž lokalnog puta koji vodi na Nahorevska brda prema naselju Lasac okončana je sanacija klizišta koje je pokrenuto usljed velikih majskih padavina. Projekt je finansirala Općina Centar.
Okončana sanacija klizišta na Nahorevu

Kako bi se što prije realizovao ovaj projekt i spriječile neželjene posljedice zbog opasnosti da odron zemlje ugrozi ljudske živote i lokalnu infrastrukturu, čime bi ovaj dio Nahoreva bio odsječen od ostatka grada, Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je odmah nakon pokretanja klizišta angažovala Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo pod čijim stručnim nadzorom je urađena sanacija.

 

-Završili smo postavljanje 50 metara potpornog zida sačinjenog od gabionskih betonskih elemenata i ugradili drenažne cijevi za prikupljanje podzemnih i oborinskih voda koje smo potom spojili na odvodni kanal i sproveli u Koševski potok. Sada radimo na uklanjanju starog asfalta ispod zida gdje ćemo na dijelu saobraćajnice dugom 70 i širokom tri metra postaviti novi asfalt. Ukoliko dozvole vremenske prilike, te radove bismo mogli okončati do kraja ove sedmice– kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme ''Grakop'' iz Kiseljaka, koja je angažovana za realizaciju ovog projekta.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti