Podrška Općine Centar zdravstvenoj zaštiti penzionera

U okviru kontinuirane brige o osobama treće životne dobi a posebno onima koji su socijalno ugroženi, Općina Centar je i ove godine u svom budžetu izdvojila 35.000 KM Udruženju penzionera Centar Sarajevo za pomoć pri kupovini lijekova koji se ne nalaze na esencijalnoj listi kao i za banjsko liječenje članova Udruženja.

 Putem povjerenika iz 15 mjesnih organizacija Udruženja penzionera Centar u junu je izvršena isplata subvencija za nabavku lijekova u ukupnom iznosu od 15.000 KM kada je tu vrstu pomoći dobilo 375 penzionera. Nastavak realizacije ovog projekta odnosno isplata još 10.000 KM izvršena je u septembru 2014. godine za 250 socijalno ugroženih penzionera sa područja općine Centar. Ostatak sredstava će biti isplaćen do kraja oktobra.

Visina pojedinačne subvencije iznosi 40 KM. Povjerenici Udruženja penzionera Centar obilaze bolesne i iznemogle penzionere i uručuju im ta sredstva. Korisnici ove vrste pomoći dužni su, uz potpis, predočiti račune iz apoteke, ček od penzije i ličnu kartu. U saradnji sa sekretarima mjesnih zajednica Općine Centar, odluka Izvršnog odbora Udruženja penzionera Centar o isplati ovih subvencija stavlja se na oglasne ploče mjesnih zajednica.

Osim za subvencioniranje nabavke lijekova koji nisu na esencijalnoj listi, od 35.000 KM koje je dobilo Udruženje penzionera Centar, 5.000 KM je utrošeno za projekt zdravstvene zaštite članova Udruženja - desetodnevno banjsko liječenje u ''Reumalu'' u Fojnici koje je koristilo 11 penzionera.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti