Zahvaljujući Općini Centar u Pionirsku dolinu stigli merkati

Općina Centar, nakon što je u januaru ove godine izdvojila 13 hiljada maraka za transport lavice u Pionirsku dolinu, ovoj ustanovi donirala je još 20.000 KM za transport dvije nove životinjske vrste, merkate i lemure.
Zahvaljujući Općini Centar u Pionirsku dolinu stigli merkati

S obzirom da je nakon plaćenog transporta, preostao dio sredstava, ona su iskorištena za izgradnju nastambi za pomenute životinje.

 

Krajem prošle sedmice u Pionirsku dolinu stigle su četiri ženke merkata koje se trenutno nalaze u karantinu i pod nadzorom veterinara. Kako su naglasili iz Pionirske doline, s obzirom na propise Evropske unije prema kojima u jednom mjesecu u isti zoo vrt ne smiju biti uvezene dvije životinjske vrste, lemuri će stići početkom oktobra.

 

Iz Pionirske doline su dodali da će po dolasku lemura biti upriličena svečanost i predstavljanje novih životinjskih vrsta koje su u naš grad stigle najviše zahvaljujući načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću koji je još jednom pokazao razumijevanje prema jedinom zoo vrtu u našoj zemlji. Menadžment Pionirske doline uputio je apel i ostalim nivoima vlasti da slijede primjer Općine Centar, te pomognu ovoj ustanovi da u narednom periodu dodatno obogati sadržaje.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti