Uskoro započinje edukacija kako pristupiti IPA i drugim fondovima

Češka razvojna agencija obezbijedila je 110 hiljada maraka za nabavku opreme i edukaciju uposlenika četiri gradske općine i Grada Sarajeva.
Uskoro započinje edukacija kako pristupiti IPA i drugim fondovima

 

Nakon što završe neophodnu edukaciju timovi uposlenika steći će sva potrebna znanja za apliciranje projektima prema sredstvima iz IPA ali i drugih fondova. Tim povodom, u prostorijama Gradske uprave 12. septembra 2014. godine predstavnici četiri gradske općine, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i ambasador Republike Češke u našoj zemlji Tomáš Szunyg potpisali su memorandum kojim je i zvanično započela realizacija navedenog projekta. U ime Općine Centar memorandum je potpisao načelnik Dževad Bećirević.

 

Ambasador Szunyg je naglasio da Republika Češka na ovaj način želi pomoći kako bi se realizovalo što više projekata u Sarajevu.

 

-Želimo da pomognemo, ali i prenesemo naša iskustva na putu prema Europskoj uniji. Kada završe edukaciju, timovi uposlenika Grada Sarajeva i općina znat će kako da apliciraju prema sredstvima iz IPA i drugih fondova, što je veoma značajno- kazao je Szunyg.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti