Ajnadžić primio zamjenika ministra javne administracije Kosova

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić primio je 3. septembra 2014. godine u Općini Centar zamjenika ministra javne administracije Republike Kosovo Nedžmedina Kastratija.
Ajnadžić primio zamjenika ministra javne administracije Kosova

 Sastanak je bio prijateljski i srdačan, susret starih poznanika i prijatelja.

U razgovoru je istaknuta obostrana želja da Bosna i Hercegovina i Kosovo učine dodatne napore da profiliraju okvir u kojem će definisati međusobne diplomatske odnose, kao i obostrane zajedničke međunarodne odnose.

Prilikom ovog susreta bilo je riječi o nastavku saradnje na svim poljima, počev od privrede i turističkih kontakata, pa do saradnje u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.

-Zajednički interes nam je prosperitet i održivi mir i stabilnost u regionu kao i ekonomsko blagostanje na ovim prostorima. Ono što nas povezuje je zajedničko prijateljstvo u izgradnji državnosti Bosne i Hercegovine i svakako Republike Kosovo- kazao je Ajnadžić i istakao zahvalnost Albancima koji su učestvovali u odbrani i jačanju državnosti Bosne i Hercegovine, te da istovremeno želimo poštovanje Albanaca sa Kosova prema Bosancima i Hercegovcima koji su pomagali stvaranje državnosti Kosova.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti