Školske torbe i pribor za prvačiće

Već tradicionalno, prvog dana nove školske godine prvačićima koji su upisani u 11 osnovnih škola sa područja sarajevske općine Centar uručene su školske torbe sa priborom koje im je darovala Općina Centar.
Školske torbe i pribor za prvačiće

 Tom prilikom prvačićima su 1. septembra 2014. godine sretan početak školovanja zaželjeli, u ime Općine, načelnik Dževad Bećirević i pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero. Ove godine na području Centra upisano je oko 700 prvačića.

U školskoj torbi nalazi se sav potreban pribor za početak školovanja najmlađih učenika, a za tu namjenu Općina je i ove godine obezbijedila 30.000 KM.

-Ove godine imamo puno više upisane djece nego prethodnih, što je dobar znak i to nas raduje. Naša praksa je da prvačiće dočekamo sa simboličnim poklonom i da svi dobiju torbe i školski pribor, bez obzira u kakvoj se finansijskoj situaciji nalaze njihovi roditelji. Želimo mnogo uspjeha našim najmlađim školarcima u novom poglavlju njihovog života. Također želimo da dobro uče i slušaju i da postanu veliki ljudi našeg društva- istakao je načelnik Bećirević.

Tradicionalni obilazak škola počeo je u jutarnjim i trajao do popodnevnih sati. Načelnik Bećirević sa pomoćnicom Šero uručio je poklone prvačićima u školama: ''Hasan Kaimija'', ''Vladislav Skarić'', ''Safvet-beg Bašagić'', ''Alija Nametak'', ''Silvije Strahimir Kranjčević'', ''Nafija Sarajlić'', ''Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak'', ''Hasan Kikić'', ''Isak Samokovlija'' i ''Musa Ćazim Ćatić''. Mališanima iz Katoličkog školskog centra pokloni Općine će biti uručeni u subotu, 6. septembra 2014. godine.

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti