MNK Centar nije se uspio plasirati u naredni krug UEFA Futsal kupa

Ekipa malonogometnog kluba ''Centar'' nije se uspjela plasirati u naredni krug UEFA Futsal kupa, nakon poraza od engleske ekipe ''Baku United'', rezultatom 6:3 u utakmici koja je odigrana 30. augusta 2014. godine u dvorani ''Ramiz Salčin'' na Mojmilu.
MNK Centar nije se uspio plasirati u naredni krug UEFA Futsal kupa

U sjajnom prvom dijelu, punom nervoze, atraktivnih poteza te spektakularnih odbrana, ''Centar'' je već u drugoj minuti poveo. Međutim, tu je stalo. Englezi su do kraja poluvremena smanjili prednost, a umorni domaćini više nisu imali snage da pariraju engleskom prvaku. Prema riječima kapitena i najboljeg igrača ''Centra'' Nijaza Mulahmetovića, bilo je teško doći do pobjede.

-Borili smo se, ali nažalost nismo uspjeli. Znali smo da se možemo nositi s njima samo ukoliko damo sve od sebe, ali u drugom poluvremenu nam je ponestalo snage, što je protivnik, koji ima veći fond kvalitetnih igrača, znao dobro iskoristiti- kazao je Mulahmetović. 

Igrači ''Centra'' mogu biti zadovoljni svojim igrama, s obzirom na to da su do utakmice protiv ''Bakua'' savladali ''Malmo'' sa 8:1 te ''Gibraltar'' sa 10:7. Uz to, nekoliko igrača sarajevskog sastava je dokazalo da mogu igrati futsal i na mnogo većem nivou nego je to BiH. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti